Bedre søvn på en naturlig måde

Søvnskolen arrangerer vandreture i samarbejde med Like2hike. Vi kombinerer alt det gode fra ophold i naturen med viden om søvn beroligende øvelser. Turene tilbydes som halvdags og heldagsarrangementer for grupper på op til 16 deltagere.

På turene får du konkrete øvelser og viden om søvn. Vi giver dig inspiration til, hvordan du kan bruge naturen og fysisk aktivitet i dagtimerne til at skabe en bedre søvnkvalitet. Alt for ofte hænger mangelen på søvn sammen med stress. På vores ture får du masser af frisk luft, bevægelse og lys – alt sammen byggesten til en god nattesøvn og dermed mulighed for at mindske stress.

Forskning viser, at ophold i naturen virker beroligende på vores nervesystem og at bevægelse spiller en stor rolle for en god nattesøvn.

Hvad indeholder vores ture?

Vores ture er en kombination af vandring og oplæg: Undervejs på turene holder vi pauser på udvalgte steder. Her spiser vi vores medbragte mad, hvorefter du bliver ført på en tur rundt i søvnens verden – samtidig med at jeg svarer på spørgsmål om hvorfor søvn er vigtig og hvad du kan gøre for at få en bedre søvn. Tonen er uformel og fører tit til en god snak om sundhed mere generelt og hvad der skal til for at vi kan passe bedre på os selv.

Mikro-bevægelser i skoven

På turen kan I vælge at blive guidet gennem en eller flere af Søvnskolens beroligende øvelser. Der er tale om siddende mikro-bevægelser, som skaber stor mental ro og fysisk afslapning. Der er noget særligt over at sidde og falde til ro på en baggrund af skovens lyde og det giver en fornemmelse af, hvordan vi kan bruge naturen til at berolige vores nervesystem. Læs mere om mikro-bevægelser her.

Praktisk

Vi har ture i Hareskoven, Tisvilde Hegn og Grib Skov. Turene er på 5-10 kilometer og er tilrettelagt, så alle kan være med. Hvis I gerne vil på tur i jeres nærområde, så kontakt os og vi ser på mulighederne for det.

 

Samarbejdspartner

Turene foregår i samarbejde med Klaus Falsing fra Like2hike. Klaus er en erfaren turleder her i Danmark og har derud over specialiseret sig i wellness- og sundheds ture til Andalusien. Du kan læse mere om Klaus og Like2hike her.