Birgitte Hinz og Søvnskolen

  • Ejer af Søvnskolen
  • Søvnspecialist, uddannet efter Sounder Sleep System, 2012
  • Behandler og underviser efter Feldenkrais-metoden, 2005
  • Oprindeligt uddannet cand.mag. i latin og filosofi, 1997

Som du kan se, har jeg en lidt broget arbejdsmæssig baggrund. Jeg blev uddannet på Odense Universitet og underviste efterfølgende teologistuderende i latin i 10 år. Jeg var glad for mine fag og især for at undervise, men ved siden af har jeg altid haft en virkelig stor interesse for vores krop og hjerne. Da jeg i starten af 2000-tallet hørte om Feldenkrais-metoden, lød det som den perfekte kombination af praktisk kropsligt arbejde og en indsigt i vores fantastiske, formbare hjerne. 

Jeg tog uddannelsen i Norge sideløbende med min undervisning, 8 uger om året i 4 år. Jeg blev fuldstændig grebet af mit nye fag og efter endt uddannelse lavede jeg mig eget firma, Moveslow og arbejdede deltid ved siden af i en vuggestue. I starten behandlede jeg meget bredt, mennesker med smerter og stress, børn med motoriske problemer, mennesker med psykiske diagnoser, skuespillere og dansere med skader. Men efterhånden blev jeg mere og mere optaget af beroligelse. Jeg oplevede, hvordan “uro” er en stor komponent ved rigtig mange fysiske problemer – og at uroen også skulle ‘behandles’ for at opnå de bedste resultater. På den måde blev det mere og mere tydeligt for mig, hvordan uro har er både en mental og en fysisk tilstand på en gang, altså opspænding i muskulaturen i form af f.eks. hovedpine eller ondt i ryggen som den ydre, fysiske side og tankemylder, bekymringer, angst og uro som den indre, mentale side. 

Jeg tog en uddannelse i den amerikanske metode Sounder Sleep System, som arbejder med at berolige nervesystemet via små fysiske bevægelser. Metodens grundlægger, Michael Krugman, er oprindeligt selv uddannet indenfor FeldenKrais metoden og han havde trukket dette beroligende aspekt ud af metoden og forfinet det til en teknik med bitte små bevægelser, som får organismen til at falde til ro. 

Samtidig med uddannelsen tog jeg springet og blev fuldtidsselvstændig – nu med fokus på søvn, stress og beroligelse og Moveslow blev transformeret til Søvnskolen.  I dag formidler jeg bredt om søvn til foredrag og kurser og giver individuelle søvnbehandlinger. Og jeg fokuserer stadig på stress og beroligelse som de to faktorer, der har den henholdsvis største negative og positive indflydelse på vores søvn. Jeg underviser mennesker i at berolige sig selv som udgangspunkt får mindre stress, angst og bekymring og dermed en bedre nattesøvn.