Søvnøvelser

Lær at falde til ro og at falde i søvn med Søvnskolens beroligende øvelser

Søvnøvelser

Lær at falde til ro og at falde i søvn med Søvnskolens beroligende øvelser

Derfor er søvnøvelserne uundværlige

Arbejdet med søvnøvelser medfører:

  • du opnår mental og fysisk ro her og nu
  • du bliver bedre til at falde i søvn, både ved sengetid og ved opvågning om natten
  • du lærer at dæmpe stress, angst og tankemylder
  • du  bliver hurtigere til at skifte mellem høj aktivitet og ro, fx mellem møder eller i skiftet mellem job og hjem

Prøv Søvnskolens populære og søvndyssende øvelser

Nu kan du købe Søvnskolens beroligende øvelser - de 3 første er klar, flere er på vej. Søvnøvelser består i små bevægelser, der gentages i et langsomt og roligt tempo.

Du kan bruge øvelserne til at falde i søvn med om aftenen eller ved opvågning om natten. Øvelserne er også velegnede til at dæmpe stress, angst og uro.

Jeg elsker de små søvnøvelser. Jeg mærker, hvordan musklerne slapper af og mit nervesystem falder til ro.
Katharina Kamber
Skuespiller

Bagom søvnøvelserne

Lær at falde i søvn med små bevægelser

Jeg er uddannet efter den amerikanske metode Sounder Sleep System, som bruger søvnøvelser som hjælp til at falde i søvn. Søvnøvelser består i små, fysiske bevægelser, der gentages i et langsomt og roligt tempo. Du vil opleve at tankerne falder til ro, åndedrættet bliver dybt og afslappet, muskelspændinger giver slip og stress mindskes. 

Der findes både liggende og siddende søvnøvelser. Billedet er fra en workshop, hvor deltagerne er godt på vej til at falde i søvn. Jeg underviser også i siddende søvnøvelser til brug på arbejdspladsen. Med siddende øvelser skaber du mental ro og små pauser i en travl hverdag. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har lyst til at prøve søvnøvelser på din arbejdsplads.

Bagom søvnøvelserne

Lær at falde i søvn med mikrobevægelser

Jeg er uddannet efter den amerikanske metode Sounder Sleep System, som bruger mikrobevægelser – også kaldet søvnøvelser – til at falde i søvn. Mikrobevægelser er små, fysiske bevægelser, der gentages i et langsomt og roligt tempo. Du vi opleve at tankerne falder til ro, åndedrættet bliver dybt og afslappet, muskelspændinger giver slip og stress mindskes. 

Billedet er fra en workshop i liggende søvnøvelser, hvor deltagerne er godt på vej til at falde i søvn. Jeg underviser også i siddende søvnøvelser til brug på arbejdspladsen. Med siddende øvelser skaber du mental ro og små pauser i en travl hverdag. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har lyst til at prøve søvnøvelser på din arbejdsplads.

FAQ/Ofte stillede spørgsmål om søvnøvelser

Søvnøvelser gør brug af en grundlæggende fysiologisk automatik, nemlig at små bevægelser skaber ro i nervesystemet – mens store, hurtige bevægelser skaber aktivitet og energi.

Når som helst, du har brug for at få ro på, fx: Om morgenen, inden du står ud af sengen, for at få en rolig start på dagen. På jobbet (siddende søvnøvelser), hvis du føler, der er for meget gang i hovedet og du lige har brug for at komme ned i kroppen igen. Om eftermiddagen, for at ‘lande’, når du kommer hjem og give slip på stress og jag. Om aftenen, bare for at få ro på eller lige før sengetid, for at falde i søvn. Ved opvågning om natten.

Ja, bestemt. Børn ned til 7-8 års alderen kan lytte til søvnøvelser og bruge dem til at falde til ro med, både ved sengetid og ved ‘time out’ tidspunkter i løbet af dagen.

Ja, helt bestemt. Søvnøvelser virker beroligende og kan bruges i alle sammenhænge, hvor man har brug for at få ro på krop og tanker: angst, uro, stress, tankemylder.

Ja, helt bestemt. Men hvis du har en længere historik med søvnbesvær, anbefaler jeg altid folk at bruge øvelserne på andre tidspunkter af døgnet end lige før sengetid de første par uger. Hjernen er på overarbejde på dette tidspunkt og skal først lære at falde til ro. Så træn i dagens løb – og efterhånden som du lærer at bruge øvelserne og ved, du kan berolige dig selv, kan du begynde at introducere dem om aftenen og ved sengetid.

Bare tag det roligt. Det er ikke vigtigt, om man gør øvelserne præcist sådan som jeg beskriver dem. Det kan jo også være, du har ondt og ikke lige kan lave bevægelsen på en bestemt måde. Det vigtigste er, at du finder en behagelig måde at lave øvelserne på og så sørger for at lave langsomme, afslappende bevægelser og holde gode pauser ind i mellem.

Ja. Nogle er siddende og nogle er liggende, det står udfor den enkelte øvelse.

De siddende kan bruges på kontoret, i bilen inden et møde (selvfølgelig mens du holder stille), på sofaen eller i sengen derhjemme. De liggende kan du udføre på en måtte på gulvet, på sofaen eller liggende i din seng. Alle øvelserne arbejder med små bevægelser af fx hænder, hoved eller skuldre.

Det kan man sagtens. Jeg oplever, at nogle finder deres yndlingsøvelse og så bruger de den igen og igen. Andre begynder at kede sig efter et par uger og vil gerne have variation. Men du ved selvfølgelig ikke på forhånd, hvilken øvelse du bliver mest glad for, så måske du bliver nødt til at købe et par stykker, før du finder lige præcis din yndlingsøvelse.

Søvnøvelser, der virker

Se de forskellige søvnøvelser og find den, der passer til dig

Din investering i en Søvnøvelse er det samme som en opkvikkende kop kaffe ...

Få guiden til de

7 værdifulde trin til en bedre søvn

– som giver dig glæde i hverdagen og overskud til familie, job og fritid

Du kan når som helst afmelde dig Søvnskolens nyhedsliste med et enkelt klik inde i mailen. Jeg ser frem til at sende dig brugbar viden om søvn til at give dig en bedre hverdag.