Foredrag om søvn for elever og deres lærere

Hvor mange timers søvn har man brug for i teenageårene? Og hvordan påvirker skærme unges søvn og søvnvanger? Hør mere om unges søvn på din skole.

Skole og gymnasium

Jeg holder foredrag om søvn for folkeskolens ældste elever, efterskoler og gymnasieelever. Foredraget kan udformes som stof til inspiration og eftertanke for en eller flere årgange eller som en del af et forløb om søvn og sundhed for mindre grupper.

Vores hjerne udvikler sig helt frem til 20-års alderen, så teenagere har stadig brug for al den søvn de kan få. Vi ved dog, at unge sover mindre end tidligere. De føler sig ikke friske og udhvilede i hverdagen og det går ud over humør og indlæringsevne.

Få et indblik i søvnens verden med et søvn-foredrag og få inspiration til nogle gode søvn-vaner, som kan holde livet ud.

Søvn er spændende

Søvn handler om hjernen og kan være et ret spændende emne at udforske. I foredraget kan I f.eks. høre om at:

  • Kroppen lammes under drømmesøvnen, så man ikke bevæger sig mens man drømmer og dermed handler sine drømme ud.
  • Det allerbedste du kan gøre før en eksamen er at sove – for søvnen sætter al din viden fast i hjernen.
  • Et døgns søvnmangel svarer til 1 promille alkohol i blodet.
  • God søvn slanker og mindsker stress.
  • Teenagere har en let forskudt døgnrytme og har et biologisk behov for at sove længe om morgenen og blive senere oppe om aftenen
 
lysets påvirkning af hjernen

Søvn og skærm

Det helt store tema i disse år er skærmforbruget hos børn og unge og indflydelsen på bl.a. søvn. Forskning viser, at skærmforbruget kan forskyde døgnrytmen 1-2 timer og at behovet for at “være på” 24/7 kan forstyrre både den dybe søvn og REM-søvnen (vores drømmesøvn). Jeg kommer ind på emnet søvn og skærm på en afslappet og informativ måde – ingen løftede pegefingre, men nogle gode retningslinjer. 

Vil I arbejde videre med unges forhold til søvn og skærm? Så check linkene i den grå boks.

 

‘Unge sover mindre end nogensinde før’. https://videnskab.dk/krop-sundhed/unge-sover-mindre-end-nogensinde

‘Computere i sengen giver søvnproblemer’.  https://videnskab.dk/krop-sundhed/computere-i-sengen-giver-sovnproblemer

Søvn og stress

Mange unge mennesker føler sig under press og oplever stress, angst. Det smitter af på søvnen – og omvendt: en dårlig nattesøvn kan i sig selv øge risikoen for stress. Den mangelfulde søvn skyldes ofte bekymringer, fysisk uro og tankemylder (det gælder både unge og voksne). Jeg arbejder derfor med enkle fysiske øvelser (mikro-bevægelser), der hjælper mennesker med at falde til ro, som en forudsætning for at kunne falde i søvn. Jeg plejer at undervise i 1-2 øvelser i løbet af mine foredrage og efterfølgende får deltagerne adgang til lydfiler her på hjemmesiden.

 

Kontakt

Kontakt mig på 51 27 87 30 for at høre nærmere om et foredrag på din skole. Du kan også sende en mail via kontaktformularen.

Få guiden til de

7 værdifulde trin til en bedre søvn

– som giver dig glæde i hverdagen og overskud til familie, job og fritid

Du kan når som helst afmelde dig Søvnskolens nyhedsliste med et enkelt klik inde i mailen. Jeg ser frem til at sende dig brugbar viden om søvn til at give dig en bedre hverdag.