Birgitte Hinz

  • Ejer af Søvnskolen
  • Foredragsholder og behandler
  • Søvnspecialist, uddannet efter Sounder Sleep System, 2012
  • Behandler efter Feldenkrais Metoden, Oslo 2005
  • Oprindeligt uddannet cand.mag i latin og filosfi, Syddansk Universitet 1997
  • Du kan kontakte mig på mobil 51 27 87 30 eller sende en mail via kontaktformularen
søvnspecialist Birgitte Hinz

Erfaring og uddannelse

Jeg er uddannet cand.mag. i latin og filosofi fra Syddansk Universitet og underviste efterfølgende 10 år i latin. Jeg var glad for mine fag og især for at undervise, men jeg har altid haft en virkelig stor interesse for kroppen og hjernen og det trak mere og mere i den retning for mig. Da jeg i starten af 2000-tallet hørte om Feldenkrais-Metoden, lød det som den perfekte kombination af praktisk, kropsligt arbejde og indsigt i vores fantastiske, formbare hjerne.

Jeg tog uddannelsen som Feldenkrais behandler i Norge, sideløbende med min undervisning, 8 uger om året i 4 år. Jeg blev fuldstændig grebet af mit nye fag og efter endt uddannelse startede jeg mit eget firma – Moveslow – og arbejdede deltid i en vuggestue ved siden af. I starten behandlede jeg meget bredt, mennesker med smerter og stress, børn med motoriske problemer, mennesker med psykiske diagnoser, skuespillere og dansere med skader. Men efterhånden blev jeg mere og mere optaget af beroligelse. Jeg oplevede, hvordan ‘uro’ er en stor komponent ved mange tilstande – og at uroen også skulle ‘behandles’ for at opnå de bedste resultater. På den måde blev det mere og mere tydeligt , hvordan uro er en mental og en fysisk tilstand på én gang – altså opspænding i muskulaturen i form af f.eks. hovedpinde eller ondt i ryggen som den ydre, fysiske side, og tankemylder, bekymringer, angst og uro som den mentale, indre side.

Jeg tog derfor uddannelsen i den amerikanske metode Sounder Sleep System, som arbejder med at berolige nervesystemet via små, fysiske bevægelser. Samtidig med uddannelsen tog jeg springet og blev fuldtidsselvstændig – nu med fokus på søvn, stress og beroligelse – og mit firma Moveslow blev transformeret til Søvnskolen. I dag formidler jeg bredt om søvn til foredrag og kurser og jeg giver individuelle søvnbehandlinger. Jeg har et stort ønske om, at folk opdager hvor spændende – og vigtig – søvn er. Og jeg vil gerne byde ind med nogle gode redskaber til at skabe den ro, vores organisme hungrer efter og som er udgangspunktet for den gode søvn.

Feldenkrais Metoden & Sounder Sleep System

Mit arbejde som søvnspecialist tager udgangspunkt i mine to uddannelser i Feldenkrais Metoden og Sounder Sleep System. 

Feldenkrais Metoden er udviklet af israeleren Moshè Feldenkrais (1904-84) og tager udgangspunkt i hjernens evne til læring og udvikling gennem hele livet. Metoden bruger bevægelser som et redskab til at komme i dialog med hjernen. Gennem Awareness Through Movement – en bevidst og opmærksom måde at arbejde med bevægelse på – kan man påvirke hjernens måde at lære og udvikle sig på. Awareness Through Movement bruges i Feldenkrais Metoden til at bevæge opmærksomheden ind i kroppen og dermed skabe forandringer i fysiske og mentale mønstre.

Sounder Sleep System er udviklet af amerikaneren Michal Krugman. Det er en videreudvikling af Feldenkrais Metodens rolige og opmærksomme arbejde med bevægelse. Sounder Sleep System tager udgangspunkt i hjernens evne til at aktivere eller hæmme sine processer. Man bruger små, fine bevægelser (mikro-bevægelser) til at sætte gang i og forstærke hjernens dæmpende funktion og dermed skabe ro i både krop og psyke.

Fælles for metoderne er således brugen af bestemte bevægelser med henblik på at påvirke hjernen. Hvor Feldenkrais Metoden er mere generel og bruges i mange forskellige sammenhænge – f.eks. i arbejdet med smerter, motoriske problemer, genoptræning eller udvikling af sportslige præstationer – er Sounder Sleep System mere specifik og beskæftiger sig med beroligelse i forbindelse med søvn og stress.

Hvis du gerne vil vide mere om Feldenkrais Metoden er her nogle links. Michael Krugman fra Sounder Sleep System døde i 2016, så den officielle side for metoden findes ikke længere – men du kan finde sider fra andre praktiserende rundt om i verden. Det er min drøm på et tidspunkt at lave en tilsvarende uddannelse i Danmark, så hvis du synes det lyder som noget, du kunne være interesseret i, så send gerne en mail til mig eller ring på tlf. 51 27 87 30.

feldenkraismetoden.dk
feldenkrais-method.org