En god søvn forudsætter at hjernen kan falde til ro

Det er vigtigt at kunne falde til ro for at kunne falde i søvn. Hjernen har brug for en overgang fra dagens aktivitet til nattens ro og hvile.

Foredrag om Søvn

Få konkrete råd og redskaber med hjem, så du kan bruge din nye viden om søvn til at sove godt om natten og få mere overskud i hverdagen.

Til et foredrag med Søvnskolen oplever du ingen løftede pegefingre, men får et inspirerende og tankevækkende input om et aktuelt emne. Jeg omsætter viden og forskningsresultater, så det let kan bruges til at skabe forandring i hverdagen.

Kroppen har to systemer til rådighed - kamp/flugt systemet, som er aktivt under stress. Og ro/hvile systemet, som

Sådan fungerer hjernens ro/hvile system:

 • Hvorfor søvn er så vigtig?
  Få indblik i søvnens betydning for bl.a. helbred, hukommelse, præstation, humør, motivation og vægt

 • Hvor mange timers søvn du har brug for
  For at have overskud til både job, familie og andre aktiviteter?

 • Sammenhængen mellem søvn og stress 
  – både under stress og efter stress, hvor den dårlige søvn kan have en tendens til at blive ved drille.

 • Hvornår det er bedst at gå i seng om aftenen og stå op om morgenen? 
  Og hvorfor er du træt om eftermiddagen, men føler dig pludselig frisk igen om aftenen? Forstå din genetisk bestemte døgnrytme og få mest ud af dagen.

 • Hvad du kan gøre, når søvnen udebliver? 
  Få indblik i søvnspecialistens værktøjskasse til perioder med søvnbesvær.

Foredragene om søvn varer mellem 1-3 timer og kan aftales individuelt og efter behov.

Foredraget kan skræddersys, så der kommer fokus på netop jeres behov

Det kan være emner som:

 • Søvn og stress
  Når din søvn begynder at udeblive, er det ofte et tegn på en presset hverdag og begyndende stress. Og omvendt: en dårlig nattesøvn kan i sig selv skabe stress, fordi kroppens stress-hormon ikke længere ‘nulstilles’ om natten.

  Hør, hvad du kan gøre for at bryde den onde cirkel og skabe den ro, som din krop og hjerne har brug for for at mindske stress og sove bedre.

 • Skifteholdsarbejde
  Hvordan kan du afhjælpe nogle af de problemer, der er knyttet til en forskudt døgnrytme? Hvordan kan du falde i søvn efter endt arbejdsdag/nat? Få nogle konkrete redskaber til at håndtere skiftende arbejdstider.

 • Søvn som sundhedsfremme
  Søvnmangel giver ikke blot nedsat produktivitet hos den enkelte, men påvirker også arbejdsmiljøet, da en træt kollega kan være præget af dårligt humør, mindre motivation, glemsomhed og nedsat koncentration.

  Kan man lave organisatoriske tiltag, som støtter medarbejdernes søvn – på linje med de velkendte KRAM faktorer?

  Er vores søvn så vigtig – og søvnbesvær så omfattende – at vi bør tilføje et S for søvn, i det overordnede arbejde med arbejdspladsens sundhedspolitiker?

 • Søvn, træthed og sikker trafik
  Mangel på søvn, monoton kørsel og lange kørselsstræk uden pauser gør dig træt, når du kører bil. Når du har sovet godt om natten, får du mere ud af dagen – og lader du være med at køre, når du er træt, bliver du en mere sikker chauffør.

  Foredraget gennemføres i samarbejde med trafiksikkerhedsspecialist Jette Ravn, som du kan læse mere om på ravnkommunikation.dk
 
1000 tak for et godt foredrag! – jeg fik en fornemmelse for sammenhængen mellem søvnrytmen og døgnrytmen.
Kursusdeltager

Bonus: Konkrete Søvnøvelser

Jeg plejer at lægge 1-2 beroligende og søvndyssende øvelser sidst i mine foredrag. De er til stor glæde for mennesker, som gerne vil have et konkret redskab til at falde til ro om dagen og falde i søvn om aftenen.

Øvelserne består af små, fysiske bevægelser og kan bruges i alle sammenhænge, hvor man har brug for at kunne falde til ro.

Har du spørgsmål?

Hør nærmere om, hvad du får ud af søvnforedrag for dine medarbejdere

Online eller Live

Begge dele er muligt

Du kan vælge at holde dit foredrag live og lokalt, hvor den sociale dimension er tilsted. Eller online, hvor medarbejdere/medlemmer fra hele landet kan deltage. 

Jeg holder foredrag på zoom eller teams for grupper op til 100 personer, med vært på. Hvis du har spørgsmål, så kontakt mig endelig. Du kan ringe på mobil 51 27 87 30 eller sende en mail til Søvnskolen.

Online eller Live

Begge dele er muligt

Du kan vælge at holde dit foredrag live og lokalt, hvor den sociale dimension er tilsted. Eller online, hvor medarbejdere/medlemmer fra hele landet kan deltage. 

Jeg holder foredrag på zoom eller teams for grupper op til 100 personer, med vært på. Hvis du har spørgsmål, så kontakt mig endelig. Du kan ringe på mobil 51 27 87 30 eller sende en mail til Søvnskolen.

Jeg var positivt overrasket over, hvor meget viden, der egentlig kom på bordet; det var rigtig godt og langt mere interessant, end jeg havde turdet håbe på.
Kursusdeltager

Søvnskolen har holdt foredrag for blandt andet

SimCorp logo
tv2 news logo
logo p4 DR
rungsted gymnasium logo
dsr logo
logo projekthuset aron
HK logo
Wilson patient forening logo
DM logo
zbc logo
Samsung logo
tv2 news logo
SimCorp logo
HK logo
logo p4 DR
Det var et super webinar! Oplægsholderen var virkelig god til at “bryde igennem” videobarrieren og formen fungerede rigtig godt. Et af de bedste og mest nyttige webinarer, jeg har deltaget i.
Kursusdeltager

Book dit foredrag

Kontakt mig, hvis du vil videre mere om søvn og vil booke mig til jeres næste foredrag

Få guiden til de

7 værdifulde trin til en bedre søvn

– som giver dig glæde i hverdagen og overskud til familie, job og fritid

Du kan når som helst afmelde dig Søvnskolens nyhedsliste med et enkelt klik inde i mailen. Jeg ser frem til at sende dig brugbar viden om søvn til at give dig en bedre hverdag.